waarneming

Werfbegeleiding Lennik Bronpoelen

archeologisch element
ID
980149
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/980149

Beschrijving

Binnen het traject van de wetenschappelijke vraagstelling werd een werfbegeleiding met het oog op behoud in situ uitgevoerd aan de Onderstraat te Gaasbeek. Het was voor de aanvang van de graafwerken niet zeker of een archeologisch relevante site binnen het bereik van de geplande werken zou vallen.

Omwille van de uitgevoerde werfbegeleiding was men in staat een potentieel archeologische vlak te vrijwaren, waarbij enkele maatregelen zijn genomen om een behoud in situ te kunnen garanderen. Bijgevolg is geen relevante archeologische site aangetroffen of opgegraven.


Bron     : van der Waa M. 2019: Herstel van bronpoelen aan het kasteel van Gaasbeek. Eindverslag van de archeologische begeleiding. Archeoworks.
Auteurs :  auteur niet publiek
Datum  : 10-09-2020

Landschap Kasteel van Gaasbeek

Datering: nieuwe tijd, nieuwste tijd
Typologie: muurresten
Gebeurtenis:
 • Werfbegeleiding Lennik Bronpoelen
  • Bron: VAN DER WAA M. 2019: Herstel van bronpoelen aan het kasteel van Gaasbeek. Eindverslag van de archeologische begeleiding. Archeoworks.
   Literatuur (2019)
  • https://loket.onroerenderfgoed.be/archeologie/rapporten/eindverslagen/491

Relaties

 • Is gerelateerd aan
  Park van het Kasteel van Gaasbeek met omgeving


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Werfbegeleiding Lennik Bronpoelen [online] https://id.erfgoed.net/waarnemingen/980149 (Geraadpleegd op 23-06-2021)