Bronpoelen

Beschrijving

Binnen het traject van de wetenschappelijke vraagstelling werd een werfbegeleiding met het oog op behoud in situ uitgevoerd aan de Onderstraat te Gaasbeek. Het was voor de aanvang van de graafwerken niet zeker of een archeologisch relevante site binnen het bereik van de geplande werken zou vallen.

Omwille van de uitgevoerde werfbegeleiding was men in staat een potentieel archeologische vlak te vrijwaren, waarbij enkele maatregelen zijn genomen om een behoud in situ te kunnen garanderen. Bijgevolg is geen relevante archeologische site aangetroffen of opgegraven.

Bron: van der Waa M. 2019: Herstel van bronpoelen aan het kasteel van Gaasbeek. Eindverslag van de archeologische begeleiding. Archeoworks.
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Archeoworks

Landschap Kasteel van Gaasbeek