Wachterspaviljoentjes Warande

Beschrijving

Er werden enkele archeologisch relevante muurresten aangetroffen. Op basis van de afmetingen van de bakstenen en opgezochte informatie over de typologie van regionale Brusselse bakstenen kan via eliminatie geconcludeerd worden dat de aangetroffen funderingen van het hekken aan de wachterspaviljoentjes uit de 19de eeuw dateren. Verder werd de fundering van de wachterspaviljoentjes en de bodemopbouw tot op de diepte van de uit te voeren werken geregistreerd. Resten van oudere bouwfasen of -werken werden, evenals oudere archeologische sporen, niet aangetroffen.

Bron: Dierckx L. 2019: Archeologische opgraving. Verslag van resultaten. Eindverslag. Tervuren Koloniënpaleis (prov. Vlaams-Brabant). Ingelmunster: Monument Vandekerckhove nv.
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: MONUMENT - VANDEKERCKHOVE

Wachterspaviljoentjes