Opgraving Diksmuide, Nieuwkapelle 'Rood Huis'

Beschrijving

In deze werkput werden een viertal funderingsresten aangetroffen, waarvan er drie konden gelinkt worden aan een herbouwfase uit de 16de-17de eeuw en eentje kon gelieerd worden aan de verbouwing van de schuur tot wagenschuur net na 1918.

Bron     : Janssens N., Eggermont G., Vromans A. & Blomme A. 2019: Eindverslag Opgraving Diksmuide, Rood Huis, BAAC Vlaanderen rapport 1280 Gent: BAAC Vlaanderen bvba.
Auteurs :  BAAC bvba Vlaanderen
Datum  : 11-09-2020

Nieuwste tijd

Datering: nieuwste tijd
Typologie: muurresten, wagenhuizen
  • Opgraving Diksmuide, Nieuwkapelle 'Rood Huis' (archeologische opgravingen: 01-10-2019)
    • Bron: JANSSENS N., EGGERMONT G., VROMANS A., BLOMME A. 2019: Eindverslag Opgraving Diksmuide, Rood Huis, BAAC Vlaanderen rapport 1280 Gent: BAAC Vlaanderen bvba.