Vooronderzoek Overijse A. Moerenhoutstraat en Terhulpsesteenweg

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 6762
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Er werd één antropogeen spoor aangetroffen dat in west-oostelijke richting doorliep over de drie werkputten. Na de aanleg van een kijkvenster en het starten van een coupe werd vastgesteld dat het hier ging om een recente, asbesthoudende drainagebuis. Het couperen werd om veiligheidsredenen onmiddellijk gestaakt.

Lichte ploegsporen in het westelijk deel van het onderzoeksgebied bevestigen het gebruik als akkerland.

Er werd er tijdens het proefsleuvenonderzoek voornamelijk een Bt-horizont vastgesteld in het noorden van de proefsleuven. In de overige profielen werd een AC-horizont vastgesteld. De Bw-horizont die op basis van de landschappelijke boringen verwacht werd kon niet vastgesteld worden.

Bron: Van denhaute T. 2020: Proefsleuvenonderzoek ter hoogte van de Terhulpensesteenweg nr 311 te Overijse: Verslag van Resultaten, ABO Archeologische Rapporten 1274. Gent: ABO NV.
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Recente sporen