Vooronderzoek Maldegem Hogebranddreef

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 6409
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Het proefsleuvenonderzoek heeft aangetoond dat er geen archeologische site aanwezig is binnen de grenzen van het plangebied. De aangetroffen sporen wijzen op relatief recente activiteiten die geassocieerd kunnen worden met de bosbouw. Zo kunnen de geregistreerde greppels geïnterpreteerd worden als sporen van rabatten voor de ontwatering van het natte gebied en kunnen de aangetroffen kuilen gezien worden als rooikuilen. Er werden geen relevante archeologische waarden vastgesteld.

Bron: Acke B., Bracke M. en Fonteyn P. 2020: Nota Maldegem Hogebranddreef: Verslag van Resultaten, Acke & Bracke 091. Moerbeke: Acke & Bracke bvba.
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Acke & Bracke bvba

Recente sporen