Vooronderzoek Willebroek Molenweg

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 6515
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Het uitgevoerde proefsleuvenonderzoek heeft de aanwezigheid aangetoond van enkele archeologische sporen in de vorm van (paal)kuilen en greppelsegmenten of langwerpige kuilen. Op basis van het aangetroffen aardewerk in één van de sporen kan een gedeelte van een nederzetting uit de late ijzertijd verondersteld worden.
De verwachte Belgische loopgraaf, aangelegd tijdens de belegering van Antwerpen, bleek zeer goed bewaard.

Bron: Pype P., Coenaerts J. en Praet M. 2020: Sporen van een landelijke ijzertijdnederzetting en een Belgische loopgraaf uit de 1ste WO. proefsleuvenonderzoek langs de Molenweg nr. 107 te Willebroek: Verslag van Resultaten, ABO Archeologische Rapporten 1273. Gent: ABO NV.
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Late Ijzertijd nederzetting