Vooronderzoek Erpe-Mere Oudenaardsesteenweg 258

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 6767
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Er werd een verkennend archeologisch booronderzoek uitgevoerd. In één boring 20 een antropogeen bewerkte silex aangetroffen. De uitvoering van een waarderend archeologisch booronderzoek bracht echter geen verdere vondsten aan het licht. Ook een proefput in functie van onderzoek naar de aanwezigheid van steentijd artefactensites, gelokaliseerd ter hoogte van het positieve boorpunt, leverden geen bijkomende silexvondsten op.

Het proefsleuvenonderzoek geeft aan dat op het terrein voornamelijk archeologische sporen aanwezig zijn uit de nieuwe tot de nieuwste tijd, met de nadruk op de nieuwste tijd. Ze zijn te relateren aan de recente bebouwing en aan landindeling. De enige relevante archeologisch vondst tijdens het proefsleuvenonderzoek was een silexfragment. De vondst is niet te relateren aan een spoor en werd onderaan een pakket colluvium gevonden. Daarom is het waarschijnlijk dat de vondst is afgespoeld van een hoger gelegen vindplaats die zich ten noorden van het onderzoeksgebied bevindt. H

Bron: Hellinx A., Gyesbreghs D. en Reyns N. 2020: Nota Erpe-Mere – Oudenaardsesteenweg 258: Verslag van Resultaten, Rapporten All-Archeo bvba 1031. Bornem: All-Archeo bvba.
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: All-Archeo bv

Losse vondst