Aalter Hooiestraat

Beschrijving

Onderzoek leverde zowel sporen voor de vroege ijzertijd als sporen voor de nieuwe en nieuwste tijd op. Voornamelijk de sporen uit de vroege ijzertijd zijn overvloedig aanwezig en resulteren in minstens drie plattegronden van gebouwen: een deel van een standgreppelgebouw en twee (bij)gebouwen.

De opgraving leverde diverse nederzettingssporen op, waarvan alvast het hoofdgebouw, een standgreppelgebouw, op basis van typologische gronden uit de vroege ijzertijd lijkt te dateren.
De minstens 6 bijgebouwen zijn op dit moment nog niet dateerbaar, maar het lijkt zeker mogelijk dat deze in de ijzertijd (of Romeinse periode) dateren.

Bron     : De Kreyger F., Vergauwe R., Cruz F., Laloo P., Sergant J., Genbrugge S. & Hoorne J. 2020: Knesselare – Hooiestraat: Verslag van Resultaten, Project 2020D126. Adegem: De Logi & Hoorne bvba.
Auteurs :  De Logi & Hoorne bvba
Datum  :