Vooronderzoek Evergem Noorwegenstraat

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 6778
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Tijdens het proefsleuvenonderzoek werd één recente greppel aangesneden die een noordwest-zuidoost verloop kent. De greppel heeft een donkerbruin-grijze vulling en een komvormige doorsnede. De recente greppel tekent zich af meteen onder de teelaarde en kent een maximale diepte van ca. 50cm. In de vulling konden baksteenbrokjes waargenomen worden. Het rechtlijnige spoor werd in de sleuven 1, 2 en 3 waargenomen. Ten zuiden van de greppel werd een brede verstoring of zeer recente gracht vastgesteld en werd als dusdanig opgemeten. Andere sporen werden niet vastgesteld.

Er werden geen vondsten aangetroffen tijdens het proefsleuvenonderzoek.

Bron: Acke B., Bracke M. en Fonteyn P. 2020: Nota Evergem Noorwegenstraat: Verslag van Resultaten, Acke & Bracke 104. Moerbeke: Acke & Bracke bvba.
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Acke & Bracke bvba

Recente sporen