Bruggestraat Fase 1

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 6416
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Tijdens de terreinevaluatie werden 7 sporen geregistreerd: 3 recente greppels en 4 mogelijke kuilen die nadien natuurlijk bleken te zijn. Verder werden enkel nog natuurlijke sporen en recente verstoringen aangetroffen.

De greppels waren allemaal duidelijk als recent te interpreteren, dit was onder meer duidelijk op de plaatsen waar er sprake was van een begraven A-horizont. Daar kon vastgesteld worden dat de greppels door deze ploeglaag sneden. Bijgevolg werd ook geen verdere spoorbewerking toegepast op deze sporen.

Naast de greppels werden ook een viertal sporen aangetroffen die als mogelijke kuilen of paalkuilen werden geïnterpreteerd. Drie van de vier sporen werden gecoupeerd en hieruit bleek dat het in alle gevallen natuurlijke sporen betrof.

Bron: Verdegem S. 2020: Nota Proefsleuvenonderzoek Ichtegem Bruggestraat Fase 1: Verslag van Resultaten, Project 2020C319. Sint-Michiels-Brugge: Ruben Willaert bvba.
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Greppels