Daalbeekstraat - Koning Albertstraat - Meiboomweg

Beschrijving

Tijdens het vooronderzoek door middel van proefsleuven werden aan de Meiboomweg 3 greppels aangetroffen. Twee liepen parallel aan elkaar en zullen vermoedelijk gelijktijdig zijn. De derde dateert uit een latere periode. Op het terrein aan de Daalbeekstraat werden geen sporen aangetroffen.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: VLAAMS ERFGOED CENTRUM bvba (VEC)

Greppels onbepaald

Context: greppels

Beschrijving:
Er zijn 3 greppels aangetroffen. Twee smalle greppels lopen parallel die aan elkaar lopen. bevonden zich op het niveau van de begraven bodem. Ze waren komvormig en nog 12 en 8 cm diep bewaard. De derde werd direct onder de bouwvoor aangetroffen en was 10 cm diep. Ze komen niet overeen met historische kaarten.