waarneming

Monseigneur Van Waeyenberghlaan 11

archeologisch element
ID
980454
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/980454

Beschrijving

In de Mgr. Van Waeyenberghlaan werden bij infrastructuurwerken keldervloeren en -muren aangetroffen. Deze kelders behoorden toe aan de bebouwing die zich hier bevond tussen 1891 en 1970. In 1970 werd de Mgr. Van Waeyenberghlaan verbreed tot zijn huidige breedte en verdween de bebouwing. De keldermuren werden opgebouwd uit hergebruikt bouwmateriaal. Het opvallendste hergebruikt element betrof een kalkstenen paaltje.
In het kader van de geplande werken is het onmogelijk om de keldermuren en keldervloeren binnen de contouren van de werkput te bewaren.


Auteurs: Van Ransbeeck, Lisa
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

19de-eeuwse kelders

Datering: 19de eeuw
Typologie: bouwmaterialen, kelders, muurresten, vloeren
Materiaal: aardewerk, kalksteen
Gebeurtenis:

Beschrijving:
Deze kelders behoorden toe aan de bebouwing die zich hier bevond tussen 1891 en 1970. In 1970 werd de Mgr. Van Waeyenberghlaan verbreed tot zijn huidige breedte en verdween de bebouwing. De keldermuren werden opgebouwd uit hergebruikt bouwmateriaal. Het opvallendste hergebruikt element betrof een kalkstenen paaltje.


Relaties

  • Is deel van
    Historische stadskern van Leuven


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Monseigneur Van Waeyenberghlaan 11 [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/980454 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.