Rumst Slijkenhoefstraat

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 6806
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Ter evaluatie van het archeologisch potentieel van het onderzoeksgebied ter hoogte van de Slijkenhoefstraat te Rumst werd een archeologienota opgemaakt. Deze kon het archeologische potentieel uitsluitend op basis van een bureaustudie niet uitsluiten waardoor er verder vooronderzoek werd geadviseerd. Het westelijk deel van het onderzoeksgebied is volledig verstoord door vroegere werkzaamheden en is dan ook vrijgegeven voor verder onderzoek. Controleboringen toonden aan dat de bodembewaring in het oostelijk deel goed is. Aangezien er ook een steentijdpotentieel voor het
onderzoeksgebied is werd er in eerste instantie een verkennend archeologisch booronderzoek voorgeschreven. Uit dit onderzoek is gebleken dat er geen menselijk aanwezigheid was in de steentijd.
Tijdens een proefsleuvenonderzoek werden enkel twee geïsoleerde paalkuilen aangetroffen. Hier viel geen datering op de plakken. De conclusie is een lage sporen- en vondstendensiteit en de afwezigheid van structuren.

Auteurs: Goukens, Lode

Paalkuilen