Bierbeek Vinaafstraat

Beschrijving

Er werden 5 sporen geregistreerd tijdens het archeologisch vooronderzoek, maar een aantal bleken natuurlijk. Er werd wel een greppel en een kuil aangetroffen. Er werden ook muren gezien die kunnen gerelateerd worden aan de schuur die op het terrein stond in de 20ste eeuw.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie

Postmiddeleeuwse greppel

Datering: late middeleeuwen, nieuwe tijd
Typologie: vaatwerk
Context: greppels
Materiaal: aardewerk

Beschrijving:
In de greppel zat een wielgedraaid oxiderend gebakken scherf met een (post)middeleeuwse datering en een rand bleek aardewerk met donkerbruine glazuurlaag en bodemfragment van rood aardewerk met donker oppervlak.

Romeinse kuil

Datering: Romeinse tijd
Typologie: losse vondsten
Context: kuilen

Beschrijving:
1 handgevormd fragment, mogelijk uit Metaaltijden of inheems Romeins, de andere vondsten in het colluvium zijn verweerde fragmenten Romeins aardwerk.
1 kuil, bovenop het colluvium, zonder vondsten.