Bosstraat Lier

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 6484
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling, werd het projectgebied onderworpen aan een archeologisch vooronderzoek bestaande uit een landschappelijk booronderzoek om de aan- of afwezigheid van een steentijdsite aan te tonen, gevolgd door een proefsleuvenonderzoek om het potentieel op de aanwezigheid van een sporensite te kunnen verifiëren. De 6 boringen van het landschappelijk booronderzoek wees uit dat er voornamelijk AC-profielen aanwezig waren zodat geen in situ steentijdsite te verwachten was. Bijgevolg werd meteen overgegaan tot een proefsleuvenonderzoek. In de 3 proefsleuven en 2 kijkvensters werden in totaal 21 spoornummers uitgedeeld waarbij uit de coupe bleek dat het grosso modo gaat om een aantal recentere sporen, natuurlijke verstoringen en greppels. Uiteindelijk werden er slechts 5 mogelijks archeologisch relevante sporen aangetroffen waarvan er 2 behoorden tot eenzelfde greppel. Deze sporen zijn voornamelijk in de post-Middeleeuwse periode of recenter te dateren.

Bron: DOUCET A. & VERRIJCKT J. 2020: Nota Lier - Bosstraat: verslag van de resultaten, Rapport nr. 0444, Beerse
Auteurs: Doucet, Alexander

Subrecente sporen