Zulte Waalstraat

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 6450
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Metaaldetectie van het maaiveldniveau en de storthopen leverde enkele relevante metaalvondsten. Het gaat om 5 metaalvondsten, waaronder een onbepaalde koperen munt, een rozetknoopje uit de 16de-18de eeuw, een loden afgeronde kogel uit de 19de eeuw, een kartetskogel en een
drijfbandfragment uit de Eerste/Tweede Wereldoorlog.

Tijdens het proefsleuvenonderzoek werd één grondspoor geregistreerd in het oostelijke deel van het plangebied, aansluitend bij de Waalstraat en parallel aan deze weg. Het gaat om een noordwestzuidoost georiënteerde gracht die in het noordelijke deel vergraven lijkt te zijn geweest. De gracht wordt gekenmerkt door een donkerbruine vulling, waarin fragmenten bouwkeramiek en stukjes plastiek werden opgemerkt.

Auteurs: Goukens, Lode

Metalen objecten