Nazareth Drapstraat 31-33

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 6453
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden drie sporen geregistreerd: een waterput, een uitbraakspoor en een beerput. Alle sporen zijn van relatief recente datum. De waterput is opgebouwd uit baksteen en witte kalkmortel en kan in de nieuwe/nieuwste tijd gedateerd worden. Het noord-zuid georiënteerde spoor is opgebouwd uit een donkerbruin zand en bevat een grote hoeveelheid baksteenpuin en kalkmortel. Ook dit spoor kan in de nieuwe/nieuwste tijd geplaatst worden. Tot slot werd in het zuidwestelijke deel van het plangebied het westelijke deel van een beerput aangetroffen. De beerput is opgebouwd uit een noordoost-zuidwest georiënteerde muur, bestaande uit bakstenen, gevoegd met een bleekbeige kalkmortel. Het spoor wordt in het zuiden verstoord door recentere vergravingen en kan zelf in de nieuwe/nieuwste tijd geplaatst worden. Er werden geen vondsten aangetroffen in de vulling van de sporen.

Auteurs: Goukens, Lode

Structuren Nieuwe/ Nieuwste tijd