Lo-Reninge Hof ten Ijzer

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 6469
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Tijdens de terreinevaluatie werden 5 sporen geregistreerd. Het ging om 5 antropogene sporen waarvan 1 uiteindelijk een recente verstoring bleek te zijn. De relevante antropogene sporen bestonden uit 2 sporen uit de Eerste Wereldoorlog en 2 sporen met een onbekende datering.

De sporen die dateren uit de Eerste Wereldoorlog bevonden zich in sleuf 1 en sleuf 3. Het gaat om een loopgraaffragment en een mogelijke schuttersput. De oriëntatie van de loopgraaf stond haaks op de frontlinie waardoor een interpretatie als verbindingsloopgraaf zich opdrong. Na toetsing aan de kartering op basis van de luchtfoto’s bleek dit inderdaad te kloppen.

De overige sporen konden niet eenduidig gedateerd worden. Op basis van hun vulling zijn ze eerder als post-middeleeuwen te interpreteren. Het gaat om een kuil en een greppel.

Auteurs: Goukens, Lode

Postmiddeleeuwse sporen