waarneming

Wespelaarsebaan - Genninckstraat

archeologisch element
ID
980701
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/980701

Beschrijving

Tijdens de opgraving konden 137 sporen herkend worden, inclusief een groot aantal natuurlijke verkleuringen en recente verstoringen. De sporen met archeologische relevantie omvatten twee periodes. 

Een aantal (24) sporen is te dateren in de Nieuwe Tijden: een perceelsgreppel, een drenkpoel (?) en een afrastering. Enkele mogelijke winningskuilen dienen eerder in een artisanale context begrepen te worden.

Een tweede groep bestaat uit 13 sporen met aardewerk in de stijl van de late ijzertijd. De aanwezigheid van een paar vondsten uit de Romeinse tijd laten ons echter toe om deze gebruiksfase eerder in de Gallo-Romeinse periode te situeren. De sporen vormen o.a. een plattegrond van een  (bij)gebouwtje waarvan alleen de 3 middenstaanders op het niveau van het sporenvlak bewaard waren. De site bevindt zich wellicht op de rand van een erf uit deze periode. 

 


Auteurs :  Goukens, Lode
Datum  : 19-11-2020

Bewoning late ijzertijd/ Romeinse periode

Datering: late ijzertijd (oosten), Vroeg-Romeinse tijd
Typologie: gebouwplattegronden, paalkuilen
Context: erven
Materiaal: aardewerk
Gebeurtenis:

Sporen nieuwe tijden

Datering: nieuwe tijd
Typologie: drenkpoelen, extractiekuilen, greppels
Gebeurtenis:

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Wespelaarsebaan - Genninckstraat [online] https://id.erfgoed.net/waarnemingen/980701 (Geraadpleegd op 21-06-2021)