Londerzeel Tisselt - Buggenhout Drinkwaterleiding

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 5682
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

In het kader van de aanleg van een nieuwe drinkwaterleiding tussen Tisselt en Buggenhout werd een werfbegeleiding uitgevoerd.

Tijdens de werfbegeleiding werden in totaal twee sporen aangetroffen, naast verschillende verstoringen. Het gaat hierbij om één kuil met een grote hoeveelheid ijzertijdaardewerk en één greppel die vermoedelijk als perceelsgreppel geïnterpreteerd kan worden.

Van 34 potten kon een (deel van de) vorm gereconstrueerd worden. Er zijn in de kuil tevens twee complete spinschijven of –klossen aangetroffen. Het merendeel van het aardewerk wijst op een datering in de vroege ijzertijd.

Auteurs: Goukens, Lode

Greppel