Driehoekstraat

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 6501
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling, werd het projectgebied onderworpen aan een proefsleuvenonderzoek. In de drie sleuven zijn in totaal 20 sporen geregistreerd die voornamelijk in het zuidelijk deel van de werkputten aanwezig waren. Hiervan zijn 10 sporen geïnterpreteerd als natuurlijk, 3 als verstoring, 3 als paalkuil, 3 als greppel en 1 als kuil. De greppel met
twee bijbehorende paalkuiltjes en de kuil kunnen mogelijk op basis van de vulling in de late middeleeuwen, begin nieuwe tijd geplaatst worden, maar de
afwezigheid van vondsten kan hierover geen zekerheid geven. Bovendien bleek het terrein reeds grondig doorploegd.

Bron: HEIRBAUT E., HAGEN J. & BECKERS C. 2020: Proefsleuvenonderzoek aan de Driehoekstraat te Zandhoven, LAReS-rapport 363, Halle-Zoersel.
Auteurs: Heirbaut, Elly

Recente sporen