Strand - Wenduinsesteenweg II

Beschrijving

Bij munitieruimingswerken door Braet nv werd op 30 september 2020 een gietijzeren kanon aangetroffen op het strand van Wenduine even ten westen van de monding van de Blankenbergse Vaart. het kanon werd aangetroffen in min of meer horizontale positie op een diepte van 4,5 tot 5 m beneden het strandoppervlak. Het kanon weegt ongeveer 800 kg en de vormkenmerken geven aan dat het wellicht uit de 17de eeuw dateert.

Auteurs: Pieters, Marnix

Gietijzeren kanon

Datering: 17de eeuw
Typologie: wapens en munitie
Context: strandvlakten
Materiaal: ijzer

Beschrijving:
Het betreft een gietijzeren kanon van 248 cm lengte., de breedte ter hoogte van de tappen bedraagt 44 cm, de grootste diameter is 38 cm, de kleinste vooraan 18 cm. De binnendiameter van de loop of het kaliber zit om en bij de 9 cm. Het gewicht bedraagt in niet gereinigde toestand ongeveer 800 kg.