Molenweg 109

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 6505
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

O.b.v. de resultaten van het archeologisch onderzoek op de aanpalende percelen, werd ook dit projectgebied onderworpen aan een vlakdekkend archeologisch onderzoek. Een groot deel van de oppervlakte bleek echter volledig verstoord bij de inrichting van het industrieterrein. Enkel in het noordelijke en westelijke deel was de C-horizont nog zichtbaar. In die zone konden twee dieperliggende sporen worden geregistreerd samen met enkele natuurlijke sporen en verstoringen. Beide sporen betreffen een kuil die ten dele verstoord was en het restant van een greppel. De kuilvulling bevatte enkele postmiddeleeuwse aardewerkfragmenten, de greppel was vondstenloos. Er kan dan ook besloten werden dat er geen potentieel tot kennisvermeerdering was binnen het onderzoeksgebied.

Bron: COENAERTS J., PYPE P. & PRAET M. 2020: Archeologische opgraving langs de Molenweg 109 te Willebroek (Prov. Antwerpen), ABO archeologische rapporten 1258, Gent.
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

postmiddeleeuwse sporen

Datering: nieuwe tijd
Typologie: greppels, kuilen, vaatwerk
Context: archeologische objecten, archeologische sporen en uitgravingen
Materiaal: aardewerk

Beschrijving:
Enkel de kuil leverde een beperkt aantal scherven op (o.a. een pijpensteel) die de sporen in de nieuwe tijd plaatsten.