Bunker R502

Beschrijving

Deze bunker werd ingericht als winterverblijf voor vleermuizen en een klein deeltje als opslagplaats van klein werkmateriaal van Natuurpunt. Duitse teksten zijn nog zichtbaar in de bunker. Inscripties van 'COPAINS' en 'SIOUX' in de R502 verwijzen naar leefgroepen van het Zeepreventorium. In de jaren 1970 werd de bunker afgesloten en opgevuld door het vroegere AWV. Voor de ingang van de bunker is er een speciale scherfmuur, die het zand tegen houdt. Bij afdaling van de bunker zijn er 3 treden en dan een schuine helling.

De bunker werd al een keer "opgegraven" in 2007 om de bunkernummer af te lezen: http://zeepreventorium.org/bunkers/stp-graf-spee.htm.

Het gebied is niet toegankelijk voor bezoekers. Het wordt beheerd door Natuurpunt De Haan.

Auteurs: Jansen, Isabelle