Rameplein

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7394
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Naar aanleiding van de geplande werken ter hoogte van het Rameplein 9-10 te Tielt werd er na een bureaustudie een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd. In totaal werden 4 proefputten aangelegd tot op de moederbodem.

Het vooronderzoek leverde sporen van bebouwing uit de Nieuwe – Nieuwste Tijd op. Deze bestonden voornamelijk uit muurresten en vloeren, wellicht van enkele bijgebouwen. Het ontbreken van (oudere) nederzettingssporen en het aantreffen van eerder beperkte sporen en structuren, doen vermoeden dat het plangebied zich pas ontwikkeld heeft gedurende de Nieuwe Tijd en nadien grotendeels verstoord werd door aanleg van de 20ste-eeuwse kelders en bebouwing.

Auteurs: Derweduwen, Natascha

Postmiddeleeuwse bebouwing