Tienen Gasthuismolenstraat

Beschrijving

Gezien de beperkte uitgravingsdiepte van de geplande werken kon nergens een volledig bodemprofiel bekomen worden. De uitgravingen blijven beperkt tot lagen van antropogene oorsprong.

Er werd een beperkt aantal sporen geregistreerd, die allen te linken zijn aan afgebroken muren of vloeren.

De aangetroffen resten kunnen worden verdeeld in twee groepen: een deel van de sporen behoort tot het huis nr. 18, terwijl de andere sporen eerder te linken zijn aan de tuinzone. Het gaat o.a. om muren die behoorden tot een grote ziekenzaal. Deze muren gaan terug de heropbouw van het gasthuis na de brand van 1635.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie

Muur- en vloerresten