Meise Ossegemstraat

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 6463
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Er werden verschillende sporen aangetroffen die kunnen gedateerd worden vanaf de late ijzertijd/ Romeinse periode.

In de late ijzertijd/ Romeinse periode werd een urnengraf en enkele losse (paal)sporen aangetroffen.

Uit de vroege middeleeuwen dateren een geïsoleerde veldoven en een boomstamwaterput aangetroffen. De oven kan moeilijk aan een bepaald type worden toegewezen omdat vermoedelijk enkel het stookkanaal is bewaard gebleven. De ovenkamer zelf werd verstoord door een latere kuil. De waterput bestond uit een boomstamwaterput en kende een zeer steriele vulling die helaas geen bruikbaar materiaal opleverde voor zowel macrobotanisch als palynologisch onderzoek.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Graf en paalkuilen Romeinse periode