Oudeweg KMO-zone lot 14

Beschrijving

Bij de opgraving in 2020 werden in drie werkputten 12 sporen aangetroffen. Twee sporen bleken van natuurlijke oorsprong te zijn en ook recente verstoringen als gevolg van beddenbouw waren op grote schaal aanwezig op het terrein. Twee greppels werden geïnterpreteerd als een 19de-eeuwse perceelsafbakening. Ze vervolledigen het greppelsysteem aangetroffen in de noordwestelijke zone van het onderzoek uit 2018. Het is op dit moment onduidelijk of deze bevindingen impliceren dat de Romeinse site uit de opgraving van 2018 ter hoogte van lot 14 begrensd wordt of dat er gewoon een lege zone binnen de site aanwezig is.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie

Nieuwste tijd