Kapellestraat

Beschrijving

Tijdens het proefsleuvenonderzoek weden 9 sporen aangetroffen: 2 houtskoolmeilers, 6 leemwinningskuilen en een gracht. De houtskoolmeilers zijn ondiep bewaard. De leemwinningskuilen hebben een homogene lichtgrijze vulling en variëren in vorm en afmeting, gaande van rond tot onregelmatig en rechthoekig. De brede gracht bestaat uit donkergrijze tot bruine leem en ijzerconcreties. Er zijn ook een aantal verstoringen aangetroffen in de oostelijk deel van het projectgebied. Er waren 6 vondsten, vnl. uit de leemwinningskuilen en de gracht. Het gaat om gedraaid fijn grijs aardewerk, tegelfragmenten uit rood aardewerk met een glazuurlaag die in de volle tot late middeleeuwen kunnen gedateerd worden.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ADEDE bvba

2 houtskoolmeilers

Typologie: structuren voor houtskoolproductie
Materiaal: houtskool

Gracht

Datering: volle middeleeuwen
Typologie: grachten (infrastructuur)
Materiaal: aardewerk

Beschrijving:
In de gracht werd een tegel met glazuur aangetroffen en reducerend gebakken wandscherven.

Leemwinningskuilen

Typologie: leemwinning

Beschrijving:
In kuil 5 werden 3 wandscherven en een oor van een (kook)pot aangetroffen in reducerend gebakken gedraaid aardewerk aangetroffen, evenals een fragement van een oxiderend gebakken tegeltje. Er werd een wandscherf gereduceerd aardewerk in kuil 6.