waarneming

Brugge Peterseliestraat

archeologisch element
ID
980972
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/980972

Beschrijving

In het kader van een herbestemmingsproject voor sociale huisvesting werd een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Hierbij werden drie proefsleuven aangelegd met een totale oppervlakte van 258 m². Hierbij werden negen sporen aangetroffen. Het gaat hierbij om muurwerk en enkele ontginningskuilen.


Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: IOED Brugge en Ommeland (Brugge en Ommeland)

Muurwerk

Datering: nieuwe tijd
Typologie: muurresten
Gebeurtenis:

Beschrijving:
Er werd één bakstenen structuur aangetroffen. Het gaat om een muur van 48 cm breed die een stompe hoek maakt. De bakstenen hebben een grootte van 18,5x8,5x4,5 cm, gezet met een harde witte kalkmortel. het opgaand muurwerk bestaat uit 8 rijen, onder deze rijen is er een versnijding van één steendikte waaronder nog 10 rijen aanwezig waren. De functie van deze muur is niet gekend.

Ontginning

Typologie: extractiekuilen
Gebeurtenis:

Beschrijving:
Er werden een aantal ontginningskuilen aangetroffen. Deze tekenden zich af als scherp afgelijnde kuilen. Een datering is niet zeker maar vermoedelijk zijn deze (sub)recent.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Brugge Peterseliestraat [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/980972 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.