Gent Hutsepotstraat 176

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 5828
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

De aangetroffen sporen dateren in de 19de eeuw en kunnen in verband worden gebracht met de historische hoeve op het terrein. Het betreft kuilen, een waterput, verstoringen, greppels en een gracht.

Bron: JACOBS J., ROZEK J. & LALOO P. 2019: Nota. Verslag van resultaten Proefsleuvenonderzoek 2019A87. Zwijnaarde Hutsepotstraat 176, Bredene.
Auteurs: Zeebroek, Inge

Grachten en greppels

Datering: nieuwe tijd, nieuwste tijd
Typologie: grachten (infrastructuur), greppels

Beschrijving:
Vijf greppels en grachten met regelmatige inhoud van baksteen, mortel, hout en dunwandig, wit vensterglas dateren in de nieuwe/nieuwste tijd.

Kuilen

Typologie: afvalkuilen, kuilen

Beschrijving:
Eenendertig kuilen, scherp afgelijnd in het vlak, situeren zich ten oosten van de huidige hoeve. Bij onderzoek van enkele kuilen kwam materiaal uit de nieuwe/nieuwste tijd aan het licht waarbij deze kuilen aan de historische hoeve en de verdwenen bebouwing gelinkt kunnen worden.

Waterput en muurrelicten

Datering: 19de eeuw
Typologie: gebouwen en structuren, waterputten

Beschrijving:
Een bakstenen waterput en enkele bakstenen muurrelicten met zelfde baksteenformaat bevinden zich ter hoogte van de verdwenen bebouwing. Ze dateren uit de 19de eeuw.