waarneming

Gent Hutsepotstraat 176

archeologisch element
ID
980976
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/980976

Beschrijving

De aangetroffen sporen dateren in de 19de eeuw en kunnen in verband worden gebracht met de historische hoeve op het terrein. Het betreft kuilen, een waterput, verstoringen, greppels en een gracht.


Bron     : JACOBS J., ROZEK J. & LALOO P. 2019: Nota. Verslag van resultaten Proefsleuvenonderzoek 2019A87. Zwijnaarde Hutsepotstraat 176, Bredene.
Auteurs :  Zeebroek, Inge
Datum  :

Grachten en greppels

Datering: nieuwe tijd, nieuwste tijd
Typologie: grachten (infrastructuur), greppels
Gebeurtenis:

Beschrijving:
Vijf greppels en grachten met regelmatige inhoud van baksteen, mortel, hout en dunwandig, wit vensterglas dateren in de nieuwe/nieuwste tijd.

Kuilen

Datering: nieuwe tijd, nieuwste tijd
Typologie: afvalkuilen, kuilen
Gebeurtenis:

Beschrijving:
Eenendertig kuilen, scherp afgelijnd in het vlak, situeren zich ten oosten van de huidige hoeve. Bij onderzoek van enkele kuilen kwam materiaal uit de nieuwe/nieuwste tijd aan het licht waarbij deze kuilen aan de historische hoeve en de verdwenen bebouwing gelinkt kunnen worden.

Waterput en muurrelicten

Datering: 19de eeuw
Typologie: gebouwen en structuren, waterputten
Gebeurtenis:

Beschrijving:
Een bakstenen waterput en enkele bakstenen muurrelicten met zelfde baksteenformaat bevinden zich ter hoogte van de verdwenen bebouwing. Ze dateren uit de 19de eeuw.


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gent Hutsepotstraat 176 [online] https://id.erfgoed.net/waarnemingen/980976 (Geraadpleegd op )