Kloosterstraat

Beschrijving

In de sleuven werden 6 sporen aangetroffen. Eén spoor bleek natuurlijk (in sleuf 2), 2 recent van aard (in sleuf 1) en er werd een recente rioleringsput aangetroffen. In sleuf 1 werd een oudere greppel aangetroffen (datering onbekend). Vooraan op het terrein werden 2 muurresten aangetroffen in sleuf 9. De sporen leverden geen vondsten op.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie

19de-eeuwse muurresten

Datering: tweede helft 19de eeuw
Typologie: muurresten
Materiaal: mortel

Beschrijving:
Muren uit baksteen gevoegd met een zachte lichtgeelwitte kalkmortel van het formaat 20-22 cm x 9 -11 cm x 6-7 cm, aangelegd in kruisverband. De muurresten bestaan uit een buitenmuur met west-oost oriëntatie waarop haaks een binnenmuur loopt. Op de buitenmuur sluiten ten oosten en ten westen verschillende dwarsmuren aan die een indeling van 4 kamers vormen. De buitenmuur heeft een breedte van 45cm, en een diepte van 180cm beneden maaiveld. Opvallend was een herstelling van de muur met cementmortel. De muur werd gefundeerd op een laag baksteenpuin. De muurresten kunnen op basis van historische kaarten wellicht toegekend worden aan een voormalige gebouwconfiguratie. Vermoedelijk afgebroken in 1936.

Greppel

Typologie: perceelsgreppels

Beschrijving:
Greppel met oost-west oriêntatie, deed vermoedelijk dienst al perceelsafbakening en is oudere versie van de recente greppel.

Recente sporen

Datering: 20ste eeuw