Acacialaan

Beschrijving

Het onderzoeksgebied is minstens sinds de metaaltijden in gebruik genomen voor off-site landbouwactiviteiten. Getuige hiervan is een graansilo.

In de vroegmoderne periode is het onderzoeksgebied kortstondig in gebruik genomen als kampement. Restanten hiervan zijn de 13 haardkuilen die op het terrein werden aangetroffen. Deze sporen kunnen in verband gebracht worden met een vroegmodern militair kampement (18de eeuw). Het betreft haardkuilen die zowel voor de bereiding van voedsel als voor de fabricage van loden projectielen lijken gebruikt te zijn.

Auteurs :  ARCHEBO bvba

Graansilo