Breevenstraat

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7249
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling met ondergrondse parkeergarages en de indicatie van een historische hoeve op de historische kaarten, werd het projectgebied onderworpen aan een archeologisch vooronderzoek bestaande uit landschappelijke boringen en een proefsleuvenonderzoek. Slechts in 1 boring was een E en een B-horizont waargenomen wat vermoedelijk een lokale depressie aanduidt. Verder was duidelijk dat de moederbodem duidelijk lager gelegen was in het oostelijke deel van het terrein. Een steentijdsite was niet te verwachten zodat meteen overgegaan werd tot een proefsleuvenonderzoek. In totaal werden 32 sporen geregistreerd, waarvan vier paalsporen, twee kuilen, vijf greppels 17 verstoringen en vier natuurlijke sporen. De paalsporen, kuilen en greppels werden op basis van hun aflijning en vulling in de nieuwe tot nieuwste tijd gedateerd en zijn te relateren aan landbouwactiviteiten en landindeling. Er zijn geen vondsten geregistreerd. De verstoringen bevatten steenpuin en cementmortel en zijn eveneens in de nieuwste tijd te dateren. Van de bebouwing die op de historische kaarten zichtbaar was, zijn geen sporen teruggevonden.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: All-Archeo bv

Nieuwe tot nieuwste tijd

Datering: nieuwe tijd, nieuwste tijd
Typologie: greppels, kuilen, paalkuilen
Context: archeologische sporen en uitgravingen

Beschrijving:
Vier paalsporen, twee kuilen en vijf greppels, op basis van aflijning en vulling gedateerd. Geen vondsten. Te relateren aan landbouwactiviteiten en landindeling.