Komet Mechelen

Beschrijving

De noodzaak van een diepgaande sanering tot 4m diep, liet enkel een archeologische werfbegeleiding toe na de saneringswerken. De archeologische sporen die tijdens deze werfbegeleiding aangetroffen werden waren schaars. Er kwamen slechts twee sporen aan het licht. Het gaat om een gracht en restanten van een houten constructie in die gracht. De gracht komt nagenoeg perfect overeen met de 17de eeuwse vestgracht die op de Ferrariskaart wordt afgebeeld. In de gracht werden een aantal aangepunte palen van een houten constructie, mogelijk een visserssteiger, teruggevonden.

Het vondstmateriaal, dat in de gracht werd teruggevonden en waarvan aardewerk het merendeel uitmaakt, dateert uit de nieuwe tijd en geeft een beeld van het gebruiksaardewerk in de regio Mechelen uit de 17de eeuw.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Gracht