Spoorwegstraat

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7454
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Binnen drie deelgebieden werd een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd. Na het landschappelijk booronderzoek werd een verkennend archeologisch booronderzoek ingesteld. Waarbij een positief resultaat werd behaald met 1 vuursteen afslag in een boring. Tevens werd er ook een afslag aan het oppervlak aangetroffen. Het waarderend booronderzoek leverde geen bijkomende resultaten op. Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden er drie archeologisch relevante sporen vastgesteld. Het betreft twee sporen die geïnterpreteerd werden als 'kerkwegen' en één haarkuil die vlak langs een van deze twee wegen gesitueerd is.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV; VLAAMS ERFGOED CENTRUM bvba (VEC); J. Verrijckt bvba

Aardewerk Metaaltijden

Datering: metaaltijden
Typologie: losse vondsten
Materiaal: aardewerk

Beschrijving:
Enkele fragmenten handgevormd aardewerk afkomstig uit het vastgestelde pakket colluvium. Mogelijk bevindt er zich hogerop een site uit deze periode.

Haardkuil Nieuwe Tijd

Datering: 17de eeuw
Typologie: haardkuilen, kleding en -accessoires

Beschrijving:
In de haardkuil werd een pijpaarden pijpje aangetroffen. Het kopje is een klein formaat en heeft een afgeschuinde opening en het steeltje is dikker. Deze vorm lijkt te wijzen op een
datering in de 17de eeuw. Op de zijkant van de kop staat een floraal motief met stippen. Deze stippen, ook wel de “gestileerde roos”, waren uitermate populair in de 17de en 18de eeuw. Het merkteken dat op de hiel stond is echter te beschadigd om te onderscheiden.

Onbepaalde Karrensporen

Typologie: karrensporen

Beschrijving:
Twee sporen werden geïnterpreteerd als kleine wegels met karrensporen.

Vuursteen afslagen Steentijd

Datering: steentijd
Materiaal: vuursteen

Beschrijving:
Één boring leverde een mediaal stuk van een gebroken afslag, waarbij retouches zijn aangebracht aan de linker bord. Daarnaast werd tijdens de uitvoering van het verkennend booronderzoek één relevante oppervlaktevondst aangetroffen. Het betreft een onbewerkt afslag uit silex.