Markt 9_6

Beschrijving

Op de historische kaarten is op deze plaats een oudere hoeve zichtbaar. De aangetroffen sporen bevonden zich waarschijnlijk op het erf van deze boerderij (achtererf van Huis Wouters). De grondsporen waren duidelijk zichtbaar in het gele zand op de bodem van de bouwput. Er werden 4 verkleuringen, sporen opgemerkt. Drie ervan waren waterputten met een diameter van respectievelijk: 110cm, 280cm en 390cm. Eén rechthoekige verkleuring was 90 cm x 174cm groot. De werkput was klaargemaakt voor het gieten van een betonplaat zodat de sporen niet van dichtbij konden bekeken worden. De sporen blijven wel in situ aanwezig.

Auteurs: Vynckier, Geert

Grondsporen