Rapidpark

• omvat de aanduiding als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7412
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Het proefsleuvenonderzoek leverde enkele sporen die geïnterpreteerd werden als witloofoventjes. Daterend van het einde van de 19de en eerste helft van de 20ste eeuw. Het vondstmateriaal dat werd aangetroffen is afkomstig uit deze oventjes en uit het colluvium en kan gedateerd worden vanaf de nieuwe tijd.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: VLAAMS ERFGOED CENTRUM bvba (VEC)

Losse Vondsten nieuwe tijd

Datering: nieuwe tijd
Typologie: losse vondsten, vaatwerk
Materiaal: aardewerk

Beschrijving:
Het gaat om twee wandscherven, een fragment van een bodem en een wandscherf uit steengoed afkomstig van een fles. Deze scherven zijn vermoedelijk te dateren vanaf de Nieuwe Tijd. Er kwam ook nog een vijfde scherf aan het licht waarvan de ouderdom niet bepaald kon worden.

Witloofoventjes nieuwste tijd

Datering: 19de eeuw
Typologie: ovens
Materiaal: aardewerk, ijzer

Beschrijving:
Uit de oventjes werden twee stukjes ijzer en een witbakkende scherf met groen/geel glazuur gerecupereerd.