Condédreef

Beschrijving

Uit de bodemkundige profielen blijkt dat de originele bodemopbouw binnen het projectgebied bestaat uit een A-colluvium-C sequentie, welke vrij goed bewaard is. Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden 11 relevante archeologische sporen aangetroffen. Het betreft een vermoedelijk brandrestengraf en 10 houtskoolrijke kuilen. Er werden geen vondsten aangetroffen. De functie en datering blijven onduidelijk. Het is wel duidelijk dat deze concentratie van sporen de neerslag is van menselijke aanwezigheid. Op basis van de vulling kunnen deze waarschijnlijk gelijktijdig gedateerd worden. Uit vergelijking met gelijkaardige sites kan het vermoedelijk brandrestengraf mogelijks als Romeins beschouwd worden.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Brandrestengraf