Gent knooppunt R4-09

Beschrijving

Gezien in de landschappelijke boringen een lemige zandbodem met textuur B horizont werd aangetroffen, werd overgegaan tot verkennend booronderzoek. Dit onderzoek leverde in 4 boormonsters 7 vuursteenindicatoren op, echter te verweerd en te klein om te determineren en te dateren.
Rond de 4 positieve boorpunten werden 31 waarderende boringen gezet die echter geen extra indicatoren opleverden.
De proefsleuven leverden 14 sporen op, opgesplitst in paalkuilen, kuilen en greppels. Er werd ook veel verstoring vastgesteld.

Auteurs: Zeebroek, Inge

19de-eeuwse greppel

Datering: 19de eeuw
Typologie: greppels, kuilen, paalsporen, perceelsgreppels

Beschrijving:
Eén greppel komt overeen met een perceelsgrens aangeduid op de Atlas der Buurtwegen en de Poppkaart.

Lithische artefacten

Datering: steentijd