Lange Elzenstraat 33-35

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7238
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor de bouw van een supermarkt is binnen het projectgebied een archeologische vooronderzoek in de vorm van proefsleuven uitgevoerd. In de 10 proefsleuven werden 9 muurresten en 42 sporen geregistreerd waarvan vier paalsporen, vijf kuilen, drie insteken van muren, zeven greppels en 23 verstoringen. De sporen bevonden zich op een diepte van 1,45 tot 1,94 m onder het maaiveld. De 4 paalsporen bevonden zich verspreid over het terrein en waren scherp afgelijnd. Ze zijn te dateren in de nieuwe tot nieuwste tijd. Op basis van de aanwezige mortels zijn de muurresten te dateren in de 20ste eeuw. De kuilen zijn op basis van hun scherpe aflijning gedateerd in de nieuwe tot nieuwste tijd. Ook de aanwezige greppels zijn in deze periode geplaatst. Er lijkt geen relatie te zijn met de perceelsgrenzen aangeduid op de historische kaarten.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: All-Archeo bv

Sporen uit de nieuwe tot nieuwste tijd

Datering: nieuwe tijd, nieuwste tijd
Typologie: greppels, kuilen, muurresten, paalkuilen
Context: archeologische sporen en uitgravingen

Beschrijving:
De aangetroffen sporen omvatten paalkuilen, kuilen, greppels en muurresten die alle in de nieuwe tot nieuwste tijd te dateren zijn. Er zijn geen vondsten aangetroffen dus de sporen zijn gedateerd op basis van hun aflijning en kleur. De muren zijn gedateerd op basis van de aanwezige mortels.