Tegenover Eienbroekstraat 30

Beschrijving

Op basis van de terreininspectie werd duidelijk dat binnen het projectgebied archeologisch erfgoed aanwezig is. Door de moeilijke terreinomstandigheden – slechte leesbaarheid door de beperkte afgraving – was het onmogelijk de aard van de site te achterhalen. De vondsten zelf wijzen op activiteiten van de 13de tot de 16de eeuw.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Raakvlak

Middeleeuwse sporen en vondsten

Datering: 13de eeuw
Typologie: grachten (infrastructuur), kuilen, vaatwerk
Materiaal: aardewerk, bot (dierlijk), natuursteen, steengoed

Beschrijving:
De vondsten bestaan uit 152 scherven: De grootste groep bestaat uit grijs aardewerk, afkomstig van verschillende vormen, waaronder een kan, een pot met blokvormige, ondersneden rand, een pot met gekartelde rand en een kogelpot. De scherven dateren uit de 13de eeuw. Daarnaast zijn ook drie fragmenten van een middeleeuwse, Spaanse amfoor, twee scherven zgn. Andenne aardewerk, één scherf Brugs Hoogversierd aardewerk, één scherf zgn. Paffrath en vier scherven proto- of vroeg steengoed ingezameld. Deze kunnen eveneens in de 13de eeuw gedateerd worden. De jongste vondsten zijn 25 scherven rood aardewerk en vier scherven steengoed uit de 14de tot de 16de eeuw.
3 fragmenten natuursteen, afkomstig van een maalsteen.
12 fragmenten dierlijk bot, waaronder onderkaken van geit en paard.