Paardevissersweg II

Bij infrastructuurwerken werden 2 structuren in gewapend beton blootgelegd.

De grootste structuur, in de Paardevissersstraat, betreft een rechthoekige structuur, korte zijde naar de straat gericht. Aan de zuid- en oostzijde, alsook aan de bovenzijde is de structuur vlak afgewerkt. Aan de noordzijde is er lichte schade door het kraanwerk opgelopen en is de betonconstructie minder diep gefundeerd.
De kleinste structuur bevind zich op de hoek van de Paardevissersweg en de Dewittelaan. Het gaat hier om een gelijkaardige structuur.
Het gaat hier ongetwijfeld om twee structuren uit WO II, vermoedelijk sokkels van een verdwenen constructie erbovenop. Er werden eerder al in oktober archeologische structuren blootgelegd uit WO II. Ze maken deel uit van hetzelfde systeem, maar niet van dezelfde structuren.

Auteurs: Lehouck, Alexander

WO II structuren