Putberg tegenover nummer 6

Beschrijving

Bij terreinevaluatie naar aanleiding van de vondstmelding werd in alle toegankelijke delen van de sleuf een laag dark earth waargenomen, zoals in de onmiddellijke omgeving reeds waargenomen en geassocieerd met de Romeinse periode. Deze wordt gradueel dikker (van 30 tot 80 cm) hellingafwaards naar het zuiden toe, maar volgt verder de topografie. Op één plaats was een duidelijk spoor onder deze laag zichtbaar, maar met de beperkte zichtbaarheid en toegankelijkheid is de kans is reëel dat andere eventueel aanwezige sporen niet konden waargenomen worden. In de laag dark earth, in het spoor, en op de storthopen werden geen extra vondsten aangetroffen, naast onbepaalde fragmenten bouwkeramiek, natuursteen en houtskool. Langs de sleuf zullen deze laag en eventuele sporen ongetwijfeld nog bewaard zijn.

Auteurs: Van Gils, Marijn

Romeinse sporen