Teksten van Europark Go Force

Europark GO-FORCE ()

Het terrein werd voorafgaand aan het proefsleuvenonderzoek vlakdekkend onderzocht met een metaaldetector. Van de 16 weerhouden vondsten werden 3 artefacten gelinkt aan de kampementen uit de 18de eeuw. Het proefsleuvenonderzoek bracht naast 10 kuilen en een mogelijke loopgraaf uit de Tweede Wereldoorlog, ook 7 brandkuilen aan het licht die eveneens gelinkt zijn aan de kampementen.

Binnen de contouren van het GO FORCE terrein (Europark) in Lanaken zijn voornamelijk archeologische resten uit vier verschillende perioden aangetroffen.

Auteurs:  Van Liefferinge, Nick

Lanaken Europark Go Force ()