Fraikinstraat II

Beschrijving

De uitbraak van de recente kelders werd begeleid en hierna werden drie proefputten geplaatst om het onderzoeksgebied te evalueren. De site kent een beperkte complexe verticale stratigrafie, er werden kuilen, verstoringen en een oude begraven ploeglaag geregistreerd. De kuilen waren opgevuld met puin, één ervan kon op basis van het vondstmateriaal in de nieuwste tijd worden gedateerd. De andere drie kuilen zijn stratigrafisch jonger en worden bijgevolg ook aan de nieuwste tijd toegewezen. Eén laag bevat een scherf grijs aardewerk.

Auteurs: Verhaert, Alde
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: All-Archeo bv

Aardewerk

Datering: late middeleeuwen, nieuwste tijd
Materiaal: aardewerk

Beschrijving:
Rand- en wandfragment van een bord in industrieel wit aardewerk, bodemfragment in industrieel wit aardewerk en randfragmenten van kommen in rood geglazuurd aardewerk.
Uit laag 3 komt een fragment grijs laatmiddeleeuws aardewerk.

Puinkuil