waarneming

Heppensesteenweg

archeologisch element
ID
981479
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/981479

Juridische gevolgen

  • is deel van de aanduiding als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7424
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Aan de Heppensesteenweg werden tijdens het proefsleuvenonderzoek 2 greppels en 3 kuilen aangetroffen. In geen enkel spoor werden vondsten aangetroffen, ze kunnen bijgevolg niet gedateerd worden. Er werden 2 losse scherven aangetroffen in de AP-horizont in sleuf 2. Zij dateren in de nieuwe of nieuwste tijd.


Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie

Greppel

Typologie: greppels, kuilen
Gebeurtenis:

Beschrijving:
Greppel met oost-west oriëntatie en en breedte van 45 cm. Bevatte een donder bruingrijze vulling met witgrijze vlekken. De aflijning in het vlak was diffuus. Er werden geen vondsten in aangetroffen.
Een tweede greppel had een noordwest - zuidoost oriëntatie en was ca. 40 cm breed. ze was donkerbruin met geel een grijsbruine vlekken. Ook hier werden geen vondsten in aangetroffen.

Losse vondsten

Datering: nieuwe tijd, nieuwste tijd
Materiaal: aardewerk
Gebeurtenis:

Beschrijving:
Er werden 2 scherven aangetroffen in de Ap-horizont bij de aanleg van sleuf 2. Het betreft een scherf roodbakkend aardewerk en ene scherf industrieel wit aardewerk. Ze kunnen niet vroeger dan de nieuwe of nieuwste tijd gedateerd worden.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Heppensesteenweg [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/981479 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.