Meisestraat 93

Beschrijving

Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden 2 sporen aangetroffen. De greppel leverde geen materiaal op. Het witloofoventje bevatte 4 artefacten: een plaatvormig ijzeren voorwerp dat gebruikt werd om de oven af te sluiten, een onregelmatig fragment gecorrodeerd ijzer en 2 grotere brokken zwarte sintels.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie

Greppels

Typologie: greppels

Witloofoventje

Datering: nieuwe tijd
Typologie: ovens
Materiaal: metaal

Beschrijving:
Het witloofoventje bevatte 4 artefacten: een plaatvormig ijzeren voorwerp dat gebruikt werd om de oven af te sluiten, een onregelmatig fragment gecorrodeerd ijzer en 2 grotere brokken zwarte sintels. De oven kan niet nauwer gedateerd worden dan postmiddeleeuws.