Nerviërsstraat 1

• is deel van de aanduiding als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7622
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

De archeologische sporen die aan het licht gekomen zijn kaderen in de bodemsanering van het terrein (vervuiling met kwik en minerale oliën).
Om de filters/bemaling te kunnen plaatsen was het nodig om enkele sleuven met beperkte diepte te graven. De geplande werken (na de bodemsanering) waren adviesplichtig en in het kader hiervan werd een archeologienota opgesteld. Het bouwproject zal voorafgegaan worden door een archeologisch (voor)onderzoek. Om dit onderzoek op een verantwoorde wijze te laten gebeuren is het noodzakelijk dat de aan de gang zijnde sanering kan plaatsvinden.

De melder onderscheidde verschillende opgevulde kuilen, waarvan minstens 5 wellicht uit de Romeinse periode (op basis van beperkte hoeveelheid vondsten: aardewerk en metaal). De twee andere dateren mogelijk uit de Romeinse periode.

Auteurs: Jansen, Isabelle

Romeinse sporen