Dorpsstraat

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7432
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Tijdens het proefsleuven onderzoek werden drie sporen aangetroffen. Het betreffen drie kuilen en ze bevonden zich in het oosten van het terrein. Hieruit zijn enkele aardewerkscherven aan het licht gekomen. Daarnaast werd er, in dezelfde zone van de kuilen, ook een kling uit vuursteen aangetroffen.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Condor Archaeological Research bvba

Neolithische Kling

Datering: vroegneolithicum
Typologie: losse vondsten
Materiaal: vuursteen van Haspengouw

Beschrijving:
Tijdens de aanleg van het vlak in werkput 4 werd op de overgang tussen de bouwvoor en de natuurlijke moederbodem een 7cm lange kling in Haspengouwse vuursteen aangetroffen. De kling is te dateren in het neolithicum en met hoge graad van zekerheid zelfs in het vroeg neolithicum (mogelijk Bandkeramisch).

Sporen Vanaf De Metaaltijden

Datering: ijzertijd, Romeinse tijd, volle middeleeuwen
Typologie: kuilen, vaatwerk
Materiaal: aardewerk

Beschrijving:
Uit twee sporen kwam aardewerk tevoorschijn. Het eerste spoor leverde handgevormde aardewerk op. En kan bijgevolg in de IJzertijd of de Romeinse Tijd gedateerd worden. Het tweede spoor leverde een scherf witbakkend aardewerk op, dat wielgedraaid is. Wat het spoor mogelijk in de Romeinse Tijd of Volle Middeleeuwen plaatst.